Nieuwsbrief ICTijn - mei 2018

Deze e-mail bevat afbeeldingen. Als deze niet zichtbaar zijn, bekijk dan deze mail in de browser..
 
ICTijn logo

 Nieuwsbrief mei 2018

 

Uw gegevens zijn in goede handen!

 

AVG: sterrencirkel (eu) met slot

U hebt vast e-mails ontvangen waarin u verzocht wordt een nieuwe privacyverklaring te accepteren of u opnieuw aan te melden voor een nieuwsbrief. Dit is allemaal het gevolg van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei in de hele Europese Unie van kracht wordt. Ook deze nieuwsbrief heeft daar mee te maken.

De AVG is belangrijke wetgeving op het gebied van privacy. De verordening is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens.

Het gaat om gegevens over 'geïdentificeerde of identificeerbare personen'. Het is bovendien mogelijk om personen direct of indirect te identificeren. Bij directe identificatie kun je denken aan een naam. Aan de hand daarvan is het eenvoudig iemand te identificeren. Bij indirecte identificatie gaat het erom of het mogelijk is een persoon te identificeren aan de hand van combinaties van unieke eigenschappen binnen een bepaalde groep. Dan gaat het om het herleiden van gegevens tot een bepaald persoon.

Onder 'verwerken' wordt verstaan alle handelingen met betrekking tot persoonsgegevens, zoals het verzamelen, opslaan en raadplegen ervan. Maar bijvoorbeeld ook het gebruiken, combineren en wissen van data wordt gezien als verwerkingshandeling.

ICTijn verwerkt uw persoonsgegevens voor de uitoefening van de dienstverlening. Ook in het verleden werd er uiteraard zorgvuldig met uw gegevens omgegaan en er word al vele jaren gewerkt volgens de uitgangspunten en principes van de AVG. Het verschil is dat elk bedrijf nu exact dient te documenteren welke gegevens er waarom en voor hoelang worden verwerkt of opgeslagen. Dit wordt weergegeven in een Privacyverklaring. Deze treft u aan op mijn website via deze link.

Voor u verandert er in de praktijk dus erg weinig. Behalve dat ook ICTijn u moet verzoeken toestemming te verlenen voor het toezenden van nieuwsbrieven. U ontvangt hiervoor een apart bericht. Alvast bedankt voor uw medewerking. 

 
 

Webroot

 

F-Secure, G-Data, Avast, Norton. Allemaal beveiligingssoftware die hun hoofdtaak goed uitvoeren. Webroot doet dit ook, maar heeft een aantal voordelen. Het is sneller, efficiënter, stoort u niet met onnodige of onduidelijke meldingen. Maar nog belangrijker; het meldt verdachte activiteit direct aan ICTijn waardoor sneller en effectiever ingegrepen kan worden als dat nodig is. En het leukste is, dat het ook nog voordeliger is doordat ik Webroot Secure Anywhere via de vereniging ICT-Profs collectief voor u kan inkopen.  

 

Webroot logo

 

 
 

XS4ALL malwarefilter

 

XS4ALL staat al jaren bovenaan de lijst van beste, meest klantvriendelijke en veiligste aanbieder van internetdiensten. Daarom werkt ICTijn al jaren met XS4ALL samen.

XS4ALL logo

Onlangs heeft XS4ALL weer een unieke service aan het abonnement toegevoegd: een malwarefilter op de externe lijn, waardoor al uw apparaten - PC, tablet, Smartphone, TV, camera's en dergelijke - worden beschermd, .
U zet het filter kosteloos aan in uw online klantportaal.

 
 

Wist u dat ...

 

...Ziggo is begonnen met de uitfasering van het analoge signaal op de coaxkabel?

In ongeveer twee jaar tijd zullen alle regio's een voor een worden omgezet. Dat betekent dat er geen analoog televisie- en radiosignaal meer over de kabel gaat. Uw radio- en televisieapparatuur die afhankelijk zijn van het analoge signaal kunnen dan niet langer gebruikt worden.

...u met ScanCircle een gratis computerscan kunt doen die snel een beeld geeft van de staat van uw pc? Via de servicepagina van mijn website kunt u eenvoudig doorklikken om de scan te starten. 

...ICTijn ook inkt- en tonercartridges kan leveren? En ook randapparatuur zoals printers, beeldschermen, WiFi-routers en dergelijke.  En ook huisautomatisering cq domotica, smartphones, enzovoort enzovoort, enzovoort...

ICTijn, dát helpt!

 
 
Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? Klik dan hier.

Powered by AcyMailing